Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Religiøs praksis i krig

24. september 2019, 18:0019:30

Bidrar religion til å skape fred eller er den med på å skape konflikter? Erfaringer fra utallige kriger viser at en kombinasjon av religion og nasjonalisme ofte blir brukt for å motivere til kamp! Bør vi gi rom for religiøs praksis i militæret? Gudmund Waaler, forfatter av boken «Voldsbruk og livsfare» og nå domprost i Den norske kirke, innleder til samtale. Hvordan er våre erfaringer med religiøs praksis blant våre soldater i Afghanistan? Hvordan er veien frem til et livssynsåpent forsvar og hvilke muligheter og utfordringer byr det på? Fader Theodor Svane deler sine erfaringer med å være Norges første ortodokse feltprest.

Gudmund Waaler har doktorgrad fra Menighetsfakultetet og er aktuell med boksen Voldsbruk og livsfare – norske og svenske soldaters krigserfaring fra Afghanistan. Han er tidligere sjefsprest i sjøforsvaret og er nå domprost i Den norske kirke.

Fader Theodor Svane er Forsvarets første ortodokse feltprest. Han er også prest i Hellige Jomfru Marias Bebudelse Ortodokse Kirke, en av åtte ortodokse menigheter i Bergen.

Samtalen moderes av den muslimske religionsviteren Amila Suljević, som måtte flykte fra krigen i Bosnia som barn.

Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

Detaljer

Dato:
24. september 2019
Tid
18:00 – 19:30
Arrangement Tags:
, , , , , , ,

Arrangører

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Kirkelig dialogsenter Bergen
Bjørvin kirkeakademi

Sted

Litteraturhuset
Østre Skostredet 5–7
Bergen, 5017 Norge
+ Google-kart
Telefon:
55 23 15 20
View Sted Website