Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hva skal vi med religion og livssyn i skolen?

31. oktober 2017, 18:3020:30

På hvilke måter er religion til stede i norske skoler i dag? Bør forskjellige religioner og livssyn behandles likt i religionsundervisningen, og er det skolens oppgave å legge til rette for dialog i et mangfoldig klasserom? Hvordan kan et religionsvitenskapelig perspektiv bidra til dette?

Tirsdag 31. oktober vil disse spørsmålene belyses av religionsviterne Marie von der Lippe og Sissel Undheim ved Universitetet i Bergen, som nylig har gitt ut en bok om temaet. Christian Lomsdalen, lektor i samfunnsfag og religionsfag ved Metis videregående skole, vil også delta, og dele av sin egen undervisningserfaring.

Etter tre femtenminutters foredrag blir det anledning for samtale med publikum. Samtalen ledes av John Rawcliffe, leder i STL Bergen.

von der Lippe og Undheim er aktuell som redaktører for nyutgivelsen Religion i skolen – Didaktiske perspektiver på religions- og livssynsfaget (2017, Universitetsforlaget, ISBN 9788215029078)

Samtalekvelden arrangeres som et samarbeid mellom Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen, Bergen Offentlige Bibliotek og Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

 

 

Detaljer

Dato:
31. oktober 2017
Tid
18:30 – 20:30
Arrangement Tags:
, , , , ,

Arrangører

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap, Universitet i Bergen
Bergen Offentlige Bibliotek

Sted

Hovedbiblioteket, UROM (2. etasje)
Strømgaten 6
Bergen, 5015 Norge
+ Google-kart
Telefon:
55 56 85 00
View Sted Website