Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Filmkveld: Bønn

20. september 2019, 18:0020:30

Filmen Bønn er en reise inn i troens verden og en hyllest til likheter og mangfold mellom mennesker i bønn. Foruten opptak fra både Jerusalem og India, vises først og fremst forskjellige trossamfunn på Vestlandet. Filmen rekker innom alle verdensreligionene og enda litt til.

Bønn er en unik og meditativ reise i religioner. Den er en utforskning av samtalen mennesker har med sin lyttende, allestedsværende Gud. Ved å være til stede i bønn der for de fleste ikke har tilgang, inviterer regissør Lasse Gallefoss med til en universell fortelling om det som ligger i alle religion. Filmen mestrer å vise uten å fortelle, og klarer kunststykket å være både utfordrende og lærerik helt uten dialog eller forklaring.

Bønn (Norge / 2017 / 42 min)
Regi: Lasse Gallefoss
Manus: Lasse Gallefoss
Foto: Anders Hereid og Vegard Dale Bergheim
Produsent: Ida Kleppe

Lasse Gallefoss (f. 1980) er en bergensk regissør som har stått bak en rekke dokumentarserier. Best kjent er serien Flukt med Leo Ajkic, som vant tre kategorier av Gullruten 2017. Bønn er Gallefoss’ første dokumentarfilm.

Filmen følges av kortfilmen De fire edle sannheter om buddhismen. Her forteller norske og østlige buddhister om Buddhas fire læresetninger om årsakene til lidese og hvordan denne kan fjernes.

Kvelden avsluttes med en samtale mellom Gallefoss og representanter for lokale trossamfunn, som utforsker det som ikke ble sagt i filmen og de troendes forhold til bønn. Disse er Tone Holsen fra bahá’í-samfunnet, Jannicke Troe fra Buddhistforbundet og Linda Karen Eide fra Kvekersamfunnet. Samtalen ledes av religionsviter Amila Suljević.

Trailer:

Detaljer

Dato:
20. september 2019
Tid
18:00 – 20:30
Arrangement Tags:
, , , , ,

Sted

Cinemateket
Georgernes verft 12
Bergen, Norge
View Sted Website

Arrangør

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Telefon:
969 08 380
E-post:
stlb@stlb.no
View Arrangør Website