Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Det store vi: Bjørn Enes i samtale med Asnake Erko

8. november 2021, 19:0020:00

Alle har ei historie å fortelje. Programserien Det store vi lyftar fram dei unike historiane til  heilt vanlege folk frå ulike miljø. Denne kvelden i Nynorsklogen treff vi Asnake T Erko i samtale med Bjørn Enes frå folkeminnesamlinga Memoar. Asnake er oromo, den største minoriteten i Etiopia. Han har saman med andre oromoar gjort Bergen til den viktigaste møteplassen i Norden for tilhengarar av ein religion dei færraste har høyrt om, Waaqeffannaa. Kvart år kjem det pilgrimar til Bergen for å markera  Irreechaa, den store hausttakkefesten. Og dette hender altså midt i Bergen, ved Skomakerdiket på Fløyen. Velkomen inn i Det store vi.

Arrangør: Memoar i samarbeid med Det Vestnorske Teateret

Memoar – norsk organisasjon for munnleg historie, ble stiftet i Bergen i 2015 som et lokalt historielag med fokus på muntlig historie. I løpet av seks år har det vokst frem til et nasjonalt utviklingssenter for kompetanse, infrastruktur og prosjektsamarbeid mellom frivillig kulturvern og arkiv, bibliotek og musé. Memoar er i dag involvert i nærare 50 lokale eller tematiske prosjekt som alle driver med innsamling, dokumentasjon, bevaring og formidling av muntlig primærkildemateriale om samtids- og nyere kulturhistorie i Norge.

Arrangementet er del av Memoars mangfoldsprosjekt “Det store vi”, som dokumenterer og synliggjør mangfoldet i byens muntlige kulturarv og samtidskultur.

Følg arrangementet på Facebook!

Detaljer

Dato:
8. november 2021
Tid
19:00 – 20:00
Hjemmeside:
www.mangfoldsbyen.no

Arrangør

Memoar
Telefon:
(+47) 55 2015 55
E-post:
post@memoar.no
View Arrangør Website

Sted

Logen Bar
Øvre Ole Bulls plass 6
Bergen, 5012 Norge
+ Google-kart