Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Bergens religionshistorie på 45 minutter

9. november, 18:3020:30

Jubileumsforedrag og samtale.

Aldri før har Bergen hatt et større mangfold av tro og livssyn. Hvordan har byens livssynslandskapet utviklet seg over tid, og når kan vi egentlig først snakke om mangfold? Lisbeth Mikaelsson tar oss med på en fortelling med lange linjer, opprivende brudd og vitale nykommere.

Lisbeth Mikaelsson er professor emerita i religionsvitenskap. I forbindelse med Bergens 950-årsjubileum og festivalen Mangfoldsbyen har STL Bergen utfordret henne å gjenfortelle hele Bergens religionshistorie fra et mangfoldsperspektiv på bare 45 minutter.

Foredraget etterfølges av panelsamtale med bl.a. byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt; Ingrid Rosendorf Joys – bergenser og generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Ahmad Fardin Rasooli, tidl. leder Muslimske Studenter i Bergen. Hva betyr tros- og livssynsmangfoldet for byen vår, og hvor ønsker vi å være når Bergen feirer 1000 år? Samtalen ledes av Astrid Dalehaug Norheim, journalist i avisen Dagen.

Arrangementet er gratis og foregår på Litteraturhuset.

Full sal? Arrangementet strømmes på Litteraturhusets YouTubekanal.

Arrangementet er støttet økonomisk av Bergen kommune og Fritt Ord.

Bilde: MARCUS, Spesialsamlingene ved Universitet i Bergen 

 

Informasjon om smittevern

STL Bergen og byens tros- og livssynssamfunn tar smittevern på alvor. Arrangementet skal være trygg for besøkere, arrangører og frivillige.

For å kunne gjennomføre arrangementet i tråd med gjeldende smittevernråd er antall deltakere begrenset til 30 personer. For å sikre deg en plass anbefaler vi å melde deg på i forkant. Kan du ikke komme likevel? Meld deg av, slik at en annen kan få din plass.

Ta hensyn, og hold deg hjemme hvis du er syk.

Detaljer

Dato:
9. november
Tid
18:30 – 20:30

Arrangør

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Telefon:
969 08 380
E-post:
stlb@stlb.no
Hjemmeside:
www.stlb.no

Sted

Litteraturhuset
Østre Skostredet 5–7
Bergen, 5017 Norge
+ Google-kart
Telefon:
55 23 15 20
Hjemmeside:
http://www.litthusbergen.no