Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bergens religionshistorie på 45 minutter

10. november 2021, 18:3020:30

Jubileumsforedrag og samtale.

Aldri før har Bergen hatt et større mangfold av tro og livssyn. Hvordan har byens livssynslandskapet utviklet seg over tid, og når kan vi egentlig først snakke om mangfold? Lisbeth Mikaelsson tar oss med på en fortelling med lange linjer, opprivende brudd og vitale nykommere.

Lisbeth Mikaelsson er professor emerita i religionsvitenskap. I forbindelse med STLs 10-årsjubileum og festivalen Mangfoldsbyen har STL Bergen utfordret henne å gjenfortelle hele Bergens religionshistorie fra et mangfoldsperspektiv på bare 45 minutter.

Foredraget etterfølges av panelsamtale med byråd for kultur, mangfold og likestilling Eline Haakestad; Ingrid Rosendorf Joys – bergenser og generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Ahmad Fardin Rasooli, tidl. leder Muslimske Studenter i Bergen, og Sara-Louise Emmerhoff, lagsarbeider i den kristne elev- og studentorganisasjonen Laget NKKS. Hva betyr tros- og livssynsmangfoldet for byen vår? Hvordan er det å være ung og religiøs i Bergen, og hva slags politikk trenger vi for at alle skal kunne leve godt sammen på tvers av forskjellighet? Samtalen ledes av Inge Andersland.

Arrangementet er gratis og foregår på Litteraturhuset. 

Arrangementet er støttet økonomisk av Bergen kommune og Fritt Ord.

Følg arrangementet på Facebook!

Detaljer

Dato:
10. november 2021
Tid
18:30 – 20:30
Arrangement Tags:
, ,

Arrangør

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Telefon:
969 08 380
E-post:
stlb@stlb.no
View Arrangør Website

Sted

Litteraturhuset
Østre Skostredet 5–7
Bergen, 5017 Norge
+ Google-kart
Telefon:
55 23 15 20
View Sted Website